top of page

HAPTOTHERAPIE PEERSMAN

SPECIALISATIES

angst en paniek test klein.jpg

ANGST EN PANIEK

Angst is een vervelende maar broodnodige emotie. Als we geen angst zouden kennen, zouden we een stuk korter leven, want dan waren we vast al eens onder een bus gelopen.

 

Maar als je je schijnbaar uit het niets ineens heel bang voelt en je hebt hartkloppingen, je voelt je benauwd, je hebt het gevoel flauw te vallen, dan is het geen functionele angst meer.

Dan spreken we van een angst- of paniekaanval...

hooggevoeligheid test klein.jpg

HOOGGEVOELIGHEID

Volgens Elaine Aron, Amerikaans psychotherapeute, is ongeveer 20% van de bevolking hooggevoelig. Maar wat is hooggevoelig?

 

Hooggevoelig (hoogsensitief) zijn betekent dat je meer dan gemiddeld gevoelig bent voor indrukken en prikkels en dat je meer details opmerkt. Zowel positieve als negatieve prikkels maken een diepere indruk. Je kan bijv. intens genieten van mooie muziek of een goed boek...

traumaverwerking test klein.jpg

TRAUMA VERWERKING

Bij trauma denkt men vaak aan lichamelijk letsel dat het gevolg is van een ongeluk of geweld. Maar een psychisch aangrijpende gebeurtenis kan ook een trauma veroorzaken.

 

Denk bijvoorbeeld aan gepest worden op school of seksueel misbruik. Door een (psychisch) trauma kun je het vertrouwen in jezelf, je lijf en anderen kwijtraken. Zelfs minder ingrijpende trauma kunnen al invloed hebben op je gedachten en gedrag...

ANGST EN PANIEK

 

Angst is een vervelende maar broodnodige emotie.

Als we geen angst zouden kennen, zouden we een stuk korter leven, want dan waren we vast al eens onder een bus gelopen.

 

Maar als je je schijnbaar uit het niets ineens heel bang voelt en je hebt hartkloppingen, je voelt je benauwd, je hebt het gevoel flauw te vallen, dan is het geen functionele angst meer. Dan spreken we van een angst- of paniekaanval.

 

Deze kunnen in verschillende vormen en heftigheid voorkomen, maar maken vooral dat je bang wordt voor de angst zelf. Je gaat situaties vermijden waar je een keer een aanval hebt gehad en je wordt steeds meer gespannen, omdat je continu gespitst bent op het weer krijgen van een aanval.

 

Haptotherapie geeft je inzicht in dit mechanisme en kan via lichaamsbewustzijnsoefeningen de vicieuze angstcirkel doorbreken. Je leert je eigen spanningsopbouw herkennen en kan zo eerder ingrijpen, waardoor de aanvallen af zullen nemen in aantal en heftigheid.

 

Wil je meer weten? Neem dan contact op.

 

Benieuwd naar wat cliënten vinden van mijn behandelingen? Klik hier voor hun ervaringen.

Angst en Paniek

HOOG GEVOELIGHEID

Volgens Elaine Aron, Amerikaans psychotherapeute, is ongeveer 20% van de bevolking hooggevoelig. Maar wat is hooggevoelig?

 

Hooggevoelig (hoogsensitief) zijn betekent dat je meer dan gemiddeld gevoelig bent voor indrukken en prikkels en dat je meer details opmerkt. Zowel positieve als negatieve prikkels maken een diepere indruk. Je kan bijv. intens genieten van mooie muziek of een goed boek.  Maar harde muziek of mensenmassa’s kunnen al snel te veel zijn; je raakt dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan prikkels. Dit is vaak erg vermoeiend en je kan het gevoel krijgen jezelf kwijt te raken.

 

Het gevolg kan zijn dat je je terugtrekt om de prikkels maar te vermijden. Of dat je jezelf voorbij rent, omdat je vindt dat je net als iedereen er maar tegen moet kunnen.

Dat is allebei niet nodig in een dergelijk extreme mate, want het is mogelijk je eigen balans te vinden tussen rust en prikkels.

 

Ik heb zelf o.a. door haptotherapie geleerd, hoe ik met mijn hoog gevoeligheid om kan gaan en ik kan deze nu gebruiken om mijn cliënten hun eigen weg met hun gevoeligheid te laten vinden.

 

Wil je meer weten? Neem dan contact op.

 

Benieuwd naar wat cliënten vinden van mijn behandelingen? Klik hier voor hun ervaringen.

Hoogevoeligheid

TRAUMA VERWERKING

Bij trauma denkt men vaak aan lichamelijk letsel dat het gevolg is van een ongeluk of geweld. Maar een psychisch aangrijpende gebeurtenis kan ook een trauma veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan gepest worden op school of seksueel misbruik. Door een (psychisch) trauma kun je het vertrouwen in jezelf, je lijf en anderen kwijtraken. Zelfs minder ingrijpende trauma kunnen al invloed hebben op je gedachten en gedrag. Van herhaaldelijk negatieve opmerkingen kun je ook getraumatiseerd raken. Daarbij maakt het niet uit of dit in je vroege jeugd is gebeurd, of op je werk of in je relatie.

 

Er zijn meerdere therapieën die goed werken bij het verwerken van traumatische ervaringen. Eén ervan is Eye Movement Desensitization and Reprocessing  (EMDR). Deze therapie vindt vaak plaats bij de psycholoog en veel mensen hebben hier baat bij. Toch komen er regelmatig mensen bij mij omdat ze het trauma wel in hun hoofd een plaats hebben gegeven, maar dat het lijf niet mee lijkt te werken.

 

Door middel van haptotherapie kan ik je in geval van een fysiek trauma leren wat er nog wel mogelijk is en je helpen te ontspannen binnen de beperkingen die er zijn. Bij emotionele/psychische trauma kunnen we de verwarrende gevoelens aanpakken.

 

Wil je meer weten? Neem dan contact op.

 

Benieuwd naar wat cliënten vinden van mijn behandelingen? Klik hier voor hun ervaringen.

Traumaverwerking

HEB JE VRAGEN?

IK BEANTWOORD ZE GRAAG !

Als je een vraag hebt over haptotherapie, neem dan gerust contact op. Je kunt me maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren bellen op 06-37166034. Je kunt me ook een mail sturen op info@haptotherapiepeersman.nl. Als je aangeeft wat je vraag is en hoe ik je het beste kan bereiken (via mail of telefoon), dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

 

Krijg je de voicemail? Dan is de kans groot dat ik op dat moment met een behandelsessie bezig ben. Om deze niet te verstoren, staat de telefoon uit.

Dank voor je begrip hiervoor.

De Andere Praktijk

IJsselstraat 14

3401 DK IJsselstein

+31 (0) 6 37166034

info@haptotherapiepeersman.nl

contact
bottom of page